April 12, 2010

1st day - Dapat makan Lobster

Lepas memborong bahan kering, sedang elok lepas azan Isyak kami jalan2 carik makan di belakang kawasan pasar tue. Punya la banyak kedai2 makan smp tak tahu mana satu nak pilih. Last2 makan kat gerai awek filipino yang cun..hihihi. Alhamdullilah tekak kami boleh terima cara masakan derang sbb ada review yang ibu baca kalo salah pilih kedai mmg tak sedap. Ni kami pilih kedai betul2 tepi surau.
Ni la Lobster. Sekor baru RM70.00. Tak banyak gerai yang ada lobster ni. Kat sini kalo nak makan masa pilih lauk2 yang kita nak makan .. kena terus tawar harga. Kena tawar dulu harga baru suruh derang bakar, kalo bakar dulu alamatnyaaa ... jangan ler marah kalo mahai. Kat sini seafood semua bakar-bakar jerk soo freshh jerk rasa.

Kesian lobster ni, kawan dia dah selamat kami ngapppppp. Tue dia banyak lagi lauk yang menunggu. Bila kita dah pilih, tawar harga baru derang panaskan balik lauk kita tue.

Nampak tak sotong besar tue ??? bukan kami punya ..hihihi

Yeaa .. ni kami punya. Lobster kena lumur dgn sambal

Ni sotong katak, kat sini baru ibu jumpe .. 1st time nengok. Soo apa lagik, kena try makan la .. kalo idokk rugiii ...kat sini ikan2 ibu tak pandang sbb sama jerk macam ikan2 kat semenanjung. Try makanan yang lain dr yang lain.

Suasana kedai ...air derang mmg dah siapkan atas meja.

Ini la menu kami malam pertama, sotong katak bakar (RM18)+ lobster bakar(RM70.00). Bekas bulat tue rumpai yang dah dijeruk. Air asam dia rasa macam budu sket tp ibu tak makan pun. yang kuah warna oren ni makan dgn kerabu mangga. Dah org semenanjung ... ibu buat cicah picit cili api + letak kicap + asam limauuuuuu .. perghhhhhhhhh terangkat. Total makan malam RM95.00 ...alhamdullilah puas hati, kena la dengan tekak kami.


Ni tengah kerobek lobster. Sedappp tau manis jerk

Suffiya yang kelaparan ...
Jam 9.30mlm kami dah jalan kaki balik ke hotel. Tak leh balik lewat2 sbb ada aktiviti esok hari nak kasi anak2 cukup rehat.
sambunggggggggg next entry










5 comments:

wawa:mama faheem said...

xleh jadik nih.nk kna g sabah nk mamam lobsterr gk....

Afne said...

besarnyaaaaaaaaaaaaaaaaa. nieza, kt giant hat beku tu dh rm60. klu dpt ngap lobster segar ni mesti tingat2 kesedapannya kan?

Naura's Villa said...

alahai..sedapnya..tingin nak makan..mahal gak ek..

mrs.ecam said...

besonyer lobster....dl ms duk pasir gudang pnah gek mkn...tp tecik sket dr yg mcm k.niza mkn ni....uish....meleleh dh ayaq liuq ni lahai....

adha said...

perghhh meleleh.........