September 13, 2012

Apa yang menarik di Janda Baik ???

Assalamualaikum wbt,

Dari semalam nak update blog tapi rasa macam entry yang tak berapa nak berilmiah. Ayakkkk.
Perlukan perubahan dalam menulis entry ????
entah la ... masih perlu menggali ..gali lagi .... ada kepuasan yang masih tidak tercapai.


sooo cuci jerk la mata dengan gambar-gambar sekian kalinya ke Janda Baik.

Aktiviti yang menarik ???

So far takde la aktiviti yang menarik sbb kawasan kampung TAPI .. suasana dia tu yang membuatkan kami rasa seronok bila berada disana. Bila disana mula la pk .. "kalau beli tanah kat sini, hujung minggu balik pun boleh? " ... "kalau buat rumah kat sini .. hari2 merempit pi kerja pun boleh??" suasana tu menyamankan. Walaupun panas terik sama macam di KL ... bila dikala petang & pagi, kabus menyapa diri memang mengasyikkan ... susah la nak cakap. Sebab dibandar yang penuh seybuk ni mmg membuatkan kita rasa rimas. 

Apa yang best pada waktu malam ????
Bagi org lain mungkin takde yg menarik kecuali ada hutan belantara. Malam2 mmg suasana 'mati', gelap gelita dengan jalan bengkang bengkok. 

Tempat makan untuk dinner???
Tempat makan memang tak banyak pilihan tapi alhamdulillah, ada la tempat yang boleh kita nak nikmati makanan.Kedai pun tak banyak dalam 2-3kedai tak silap itupun masakan Thai. Ye la kawasan kampung, mana ada org kampung bermewah nak makan dikedai harap pengunjung dari luar jerk la.

Ok .. layan gambor terus jerk ...

Kanak-kanak seawal 7pg dah bangun nak jogging sambil menyapa kabus pagi.
Nyamannnnnnnn susana dipagi hari.
Geng baju skirt kembang ... hihihi
Suasana berkabus dibelakang kami ... seronok tengok.
**ehh ni gambar masa kami baru sampai petang Sabtu, 6ptg**

 Menghirup udara segar .....


  Jogging berselipar saja ...


 Suasana diwaktu petang, mmg tiada matahri terbenam tapi kabus berarak

 Kedai yang kami dinner





 waktu sejuk2 ni tomyam pun sedap. Makanan tak mahal harga standart 3.50 utk sejenis lauk.

 Kami stay kat Cheringin Hill Convention & Spa.
Short vacation yang ktrg plan last minit soo just walk in .. sib baik ada bilik.

 Last skali .. pasangan berchenta ni mana boleh tinggal. hihihi





7 comments:

ammi said...

Nak pegi jugak la nanti..dulu pernah pegi time Feesa masih kecik..sekali malam takde letrik..tapi yg bestnya..sejuk macam pasang ekon.syookk gila!

Nieza Ishak said...

ammi,

bagi aku kat sana ok laaa .. perjalanan tak jauh. Ada air sungai .. seronok jerk. Dapat buat rumah kat situ pun best rasanya.

norinaomar said...

Saya memang rindu nak cuti-cuti kat janda baik ni..masa study kat UPM dulu rajinlah ke sini

Alin Marlini said...

last pegi JB masa kecik2....mmg best skrg ni...

Nieza Ishak said...

norina,

banyak uni. yang datang kat sini buat trekking ...

Nieza Ishak said...

alin,

cuma ayaq sungai jerk makin surut.

Syida said...

aku da lama teringin nak pegi cheringin tu.tp belum sampai seru *chewaaaah!*