March 19, 2014

Nyummm sangat ... ;)

Assalamualaikum ...
Bismillah ...

Bersua lagi dalam edisi diet Nieza .. ngeh ngeh ngeh...
sebelum tu jemput bekpes brokoli golek butter .. nyummmm sangat.
sekarang tekak western jerk lebih ... best best best.

Progress ???
Alhamdulillah, walaupun berat tak turun mendadak macam selalu tapi dah pecah telur angka 7* dihadapan. Sekarang dalam proses body shaping .. perghhhhhhh body shaping tue, kih kih kih.
Yooo la, bagi orang yang berbadan plum ni bila nampak susut sikit jerk teruja macam nak lompat bintang hihihi. Nieza takde masalah dari segi shape bahagian atas, tapi shape bahagian bawah sooo bila nampak tak berapa kembang tentu la idummmm kembang kuncup.

Malam tadi ada edisi papa dah mengaku yang ibu makin susut ... kalau tak???
Sokmo tak mengaku .... eehhh iya kaa??? tak kot.
Skali .. Sabtu lepas ibu pakai baju zaman 'kelaut' ibu kat rumah dia macam terkezut.
'Ehhh .. ni baju lama dah muat pakai???'  ngehhh ngehhh ngehhh.
Sesungguhnya proses body shaping adalah proses mengecutkan lemak2 dan daging ... hihihi.

Yang paling syiokkk ... babat sudah tidak adoooo. hihihi
Sapa yang tak tahu babat ????
Babat ni kulit mengelembir dibahagian belakang badan **area atas/bawah tali bra**
Yesssssssss disitu adalah part yang ibu paling takut skali ... skali skrg ni ..
**Ting** dia sudah hilang dengan sendirinya .... bestt bestt bestt.

Malam tadi dapat amanat ...
" Ibu.. takyah la kurus-kurus sangat sampai 70kg cukup laa .."
Aikkkkkkkkk ???? ada orang itu sudah tercabar ????
Manaleh target ibu 65kg .. hihihi.
Tapi manatahu la kan ... kalau suami tak redha, dia stuck kat angka 70 takmoh gerak-gerak. Soo tawakkal jerk la, jaga pemakanan untuk sihatttttttt.

Nak tutup entry ni sebagai model olive oil buah tin.
Setiap pagi kat rumah sebelum sarapan ibu makan olive oil extra virgin sesudu kecil utk kolestrol.
Sekarang dah boleh start olive oil buah tin bila kat opis ... jommm bakar lemak jahat yang bertempel tu. ;)



Kawan-kawan yang nak diet .. bila nak start ??? Jangan tunggu lama-lama ..
Nieza tengah syiokkk habih ni, jommm enjoy menguruskan badan sama-sama untuk kesihatan agar mudah beribadat dan kerana Allah SWT.

*** sedapnya bau nasi lemak kat opis ni ... tapi tak heran, sabtu ni kita cheat makan nasi lemak yerkkk ... ;) hihihi.








4 comments:

suhailah hamid said...

tahniah akk, smg berjaya...nampak muka akk glowing..cantik la :)

aida said...

tahniah babe, aku pun macam nak tulis.. hampir 6 kg ilang.. tapi buat diet sendiri

ana said...

bestnyaaaa...apapun..tahniah niza...chaiyok222

Nurul Aznil said...

Salam,
stuck kat 70kg kan? sama...
dia 69, 70... ada sekali dua 68 then berdesup 70 balik.
rasa mcm nak telan periuk nasi tu...
takpa, take it slow... 5kg je lagi...
good luck bebeh!