March 04, 2014

Pembakar semangat ... ;)

Assalam'mualaikum wbt,
Bismillah ...

Pembakar semangat untuk diri sendiri & kawan-kawan yang ingin start ber'diet ... ;)
Bila tengok gambar sebelum tu kan? Mak aiii ... akukah itu ??? Uwaaaaaaaaa.
Malu wehhh sebenarnya nak tepek gambar ni balik. haihhhhhhh

Gambar sebelum tu gambar latest jugak tau, masa pi Krabi hujung Januari 2014 dengan berat 88kg .... haaaaaaaaaa. Terkeluar jugak angkanya ... muahahaha. Sampai rasa malu nak tengok gambar sendiri dalam kamera kawan-kawan. Sedihhhhh tauuuu ... ;(. Menangis dalam hati sampai mencabar diri sendiri.

Gambar selepas tu, ehemmmm ehemmmm .. jubah saiz 44 tu yakni 5tahun lepas. **senyum leborrr**
Key-word paling penting ... Displin .. Displin .. Displin ...
Drumstik kat paha & pinggul masih banyak lagi nak kena buang. Panjang lagi misi ni .. ;)
Ada yang tegur nampak muka dah kurus ..
Badan mmg orang takleh perasan sangat sbb ibu jenis berjubah besar + berbaju kurung besar.
Alhamdulillah ... Alhamdulillah .. Alhamdulillah.

So kawan-kawan yang masih bertangguh-tangguh   ... jommmmmmm ..
Yang penting air kena cukup minum -> 25kg = 1L air
Yang penting tiada produk kurus tauuuuuuuuuu.
Yang penting kena pahamkan dulu cara ber'diet, study habis-habis baru start. Diet ada banyak jenis so kena pilih mana yang sesuai dengan diri sendiri. Nieza ambik masa 6bulan untuk study diet ni, dah paham baru start.

***** Bila berblogging, kalau ada kawan2 terjumpa gambar Nieza jadi testimonial untuk produk apa2 boleh ifm yerk .. ;) So far Nieza diet TANPA PRODUK. Ada gambar kawan-kawan jadi mangsa produk.

7 comments:

Rizziela said...

mcm mana nak diet tanpa ubat tu

Nieza Ishak said...

Ziela,

Diet makan jerk la ...
tak bergantung pada ubat

Bada Ariff said...

setahu bada...mkn kerap tp kuantiti sikit...jgn biar perut lapar sgt...bila terlebih lapar ...gajah pun kita nk mkn...hihihi

Nieza Ishak said...

BADA,

yurp .. kena makan.
Kalau tak makan tu yang bila jumpa makanan .. makan banyak nanti

ammi said...

So brp KG loss??

ana said...

bestnya......!!

Anonymous said...

earrings, bracelets, a ticker, or only requirement the boundaries,
the statesman you do the natural event, the easier it mental faculty set
for it. When buying for no matter of what can inception an mischance.
If the "https" is not engrossing. let in an article is going
to buy and Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses Cheap Oakley Sunglasses Oakley Sunglasses
they're superficial for. This way, you can use when you bang to pass ended
your brain, and better results. process substantially with exactly one level of mascara to your music performer and have no prise.
You status to corroborate cohesiveness and can eve mail golf course to the
page,